Middaglunch - 33 €
Tartaar van tonijn – Zoet zure radijs – Wasabi – Rijst krokant
**********
Iberico kroon – Savooi stoemp – Witloof – Spruit – Blackwellsaus
MARLOU kent twee drijvende krachten: Koen en Nathalie. Een topkoppel dat dit kwaliteitsvolle restaurant uit de grond stampten. Koen ademt wijn en eten. Een wijnsommelier én chef in hart en nieren. En dat weerspiegelt zich ook in de menukaart. Door Koens wijnkennis vind je de meest eerlijke, biologische wijnen terug bij Marlou. Ook op het gebied van vlees en vis vind je enkel en alleen kwaliteit terug op je bord.
Nathalie daarentegen straalt in de zaal. Zij verwent en bedient de klanten maar al te graag met haar brede glimlach en aanstekelijk enthousiasme. Ook Nathalie komt uit de voedingssector, namelijk de groenten-en fruitsector. Zij kiest dan ook heel zorgvuldig de juiste groenten en fruit uit voor de klanten.
Enkele maanden geleden werd Koen en Nathalie hun kindje geboren: MARLOU. Een naamswijziging van een reeds bestaand restaurant dat een mooie combinatie vormt van 2 namen: Margot en Louise. Hun twee dochters waarvoor de liefde zichtbaar wordt in de keuze van de naam van hun restaurant. Een nieuwe naam, een nieuw tijdperk.
Dat vertaalt zich ook in de keuze naar een nieuw concept bij Marlou. Bij Marlou dragen ze duurzaamheid hoog in het vaandel. Gaande van het interieur, kledij tot zelfs de producten. Over elk detail hebben ze nagedacht en staan ze stil bij onze planeet. Bij de verbouwingen hebben ze zo Belgisch steigerhout gebruikt, dat ze meermaals hergebruikt hebben in hun interieur. Daarenboven kunnen klanten ook onrechtstreeks bomen aanplanten door een drankje te bestellen. Deze serveren ze bij Marlou met bamboe rietjes van Planet B, een bedrijf dat bij elke verkoop een boom aanplant.
Bij Marlou denken ze letterlijk aan alles, voor de klant én voor de planeet. Naar een gezonder, duurzamer en meer verantwoorde maatschappij, en dat in combinatie met gezellig tafelen. Daar doen ze het voor bij Marlou.
Een zakenlunch of een gezellig onderonsje met je vrienden?
Gezelligheid en professionaliteit gaan bij Marlou hand in hand om iedereen van een culinair moment te laten genieten. Ook de kleinsten onder ons vinden hun weg naar onze menukaart.
Bij Marlou kom je letterlijk thuis: voetjes onder de tafel en genieten maar.
Bij Marlou staat alles in het teken van duurzaamheid. Zo werken ze ook enkel samen met leveranciers die daar aandacht aan schenken én die tevens werken onder de juiste certificaten, waaronder bijvoorbeeld ESF, ASC, Streekproduct.be.
Marlou helpt de planeet waar ze kunnen, en laat hun klanten daarvan meegenieten zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en smaak.
Koen draagt zijn wijnkennis graag uit. Eerlijke, biologische wijnen, veelal van Belgische wijnmakers.
Zelf geproefd, geselecteerd en gecombineerd met het eten dat ze bereiden.
Dit in combinatie met kwaliteitsvol en eerlijk geteeld voedsel maakt Marlou tot een uniek restaurant waar echt iedereen terecht kan.
Zij profileren hun als wijnrestaurant met eerlijke en kwaliteitsvolle producten, overgoten met een sausje van gezelligheid en professionaliteit.
Bij Marlou geven ze ook de kans aan jonge ondernemers en jonge mensen om te helpen en producten te leveren.
Zo helpen ze de maatschappij ook een extra handje. Genieten voor iedereen, tegen elke prijs.
van 12 uur tot 14 uur en van 18 uur tot 21 uur
Regeling einde jaar
Dinsdag 24/12 enkel afhaling kerstmenu van 11 u tot 14 u.
Gesloten van woensdag 25/12 tot zondag 06/01.
Terug open maandag 06/01
Wij zijn open op:
maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagmiddag, donderdagavond, vrijdagmiddag en vrijdagavond, zaterdagavond, zondagmiddag en zondagavond.
Gesloten op:
maandagavond, dinsdagavond, woensdag (volledige dag) en zaterdagmiddag.